Tänker på innan man köper attefallshus

Saker du bör tänka på innan du köper attefallshus

  1. Har du råd med ett sommarhus? Sommarhus är inte en likvida investering, och du kan inte räkna med att kunna sälja ett hus för vinst eller till och med bryta jämnt, särskilt under dina första år av ägande. Under lågkonjunkturen förlorade hem mer än hälften av sitt värde i vissa delar av värden.
  2. Känner du till alla regler kring attefallshus? Titta noggrant på alla regler innan, i vissa fall kan det råda byggförbud, Om du planerar att hyra ut din egendom är det särskilt viktigt att undersöka alla dessa regler innan du köper.
  3. Räkna noggrant på budgeten, t.ex. vad grund kostar, dragning av vatten och el etc. Det faktiska inköpspriset är bara en del av det du behöver spendera. Du måste också betala verktyg, avgifter, fastighetsskatt, försäkring och kostnaden för att inreda ett nytt hem ner till skedar och gafflar.
  4. Köper du huset för uthyrning, var realistisk i dina förväntningar på hyresintäkter. Att hyra ut ett fritidshus kommer med utgifter. Du måste betala för städning mellan hyresgäster, reklam och kanske fastighetsförvaltning. Om du köper attefallshuset som andelshus, räkna på din procentandel.
  5. Räkna på hur ofta du besöker sommarhuset. Om du inte hyr ut din enhet vill du vara säker på att du kommer att besöka tillräckligt för att göra inköpet värt. Välj en plats du älskar och vill återvända till ofta. Du vill inte att ditt hem ska sitta upptagen i långa perioder.
  6. Ha en plan för nödsituationer. Om du inte besöker huset ofta, se till att någon gör det. En vattenläcka kan vara förödande. Om du hyr ut, måste reparationer göras snabbt, så lära känna en bra hantlangare eller fastighetschef. Om det finns en orkan, kan du behöva någon att lägga ut fönsterluckor före stormen och ta bort dem efteråt och säkra hemmet om det lider skada.
  7. Larma och skydda ditt fritidshus/attefallshus när det står tomt. Tomma sommarhus lockar tjuvar. Ta steg för att hålla ditt hem från att se tomt ut. Tänk på lampor på timers eller fråga grannar att ibland parkera i din uppfart. Se till att någon plockar upp mail och flyger så det är inte uppenbart att ingen är hemma.
  8. Skapa en uthyrnings-affärsplan. Kommer du att gå in i ett hyresprogram, hyra ett förvaltningsbolag eller göra det själv via tjänster som Airbnb? Om du hanterar din egen annonsering behöver du bra bilder. Du måste också kunna ta ut betalningar från hyresgäster (tjänster som PayPal eller Stripe fungerar normalt bra) och har möjlighet för dem att komma in, En tillförlitlig städning är viktigt, särskilt när du bara har några timmar mellan hyresgästerna.
  9. Beräkna din avkastning på investeringen. Om du äger ett fritidshus är en del av din övergripande investeringsstrategi, se till att det är ett bra drag. Uppskatta avkastning och väga dem mot andra användningar av samma pengar.
  10. Förvänta dig att betala skatt. Hyresintäkterna är skattepliktiga på statliga och federala avkastningar, men de flesta semesterhuseägare kommer inte att tjäna tillräckligt efter kostnader för att möta en betydande skatteskuld. Om du gör korttidsuthyrning, vanligtvis mindre än sex månader, anser din stat och län dig som gästgivare och förväntar dig att samla samma logi skatter som hotell samlar in och betalar dem till lämpliga myndigheter. “Om du hyr ett hem, en lägenhet, ett rum, kör du i princip ett mini-hotell“, med reglerna som varierar mellan staten och länet.